Presse og Blog

Undgå gulvæg og stressede æglæggere

Undgå gulvæg og stressede æglæggere

Undgå gulvæg og stressede æglæggere, ved at belyse etagesystemet med farvet lys

Det er videnskabeligt dokumenteret, at høns foretrækker at opholde sig i rødt lys, og undgår aktivt blå lys. Belyses etagesystemet derfor med rødt lys og gulvet med blåligt lys, vil hønsene naturligt op i etagesystemet for at lægge æg.

Dim-to-Red er et kombinationslys, som består af dioder af hvidt lys og dioder af andre farver. Dæmpes lyset til under 40% vil lyset alene være rødt, og energiregningen være mindre.

Once by Signify, der er producenten bag lyssystemet, har foretaget undersøgelser der har vist, at æglæggere under deres lyssystem har øget ægproduktionen med 8% sammenlignet med æglæggere under normalt lys, der anvendes i størstedelen af ægproduktionen.

Det røde lys fra Dim-to-Red forøger ægproduktionen ved både unge og gamle æglæggere, og medfører, at de unge høns hurtigere opnår en konstant og høj ægproduktionskvalitet. Derudover giver lyset de ældre høns muligheden for at forblive i ægproduktionen i en længere periode.

Med dynamiske døgnrytmer der simulerer en naturlig solopgang og solnedgang, hvor lyset langsomt og automatisk fases ind og ud, mindskes aggresionen og stressniveauet ved både unge og gamle æglæggere. Og med det røde lys, som har en beroligende effekt på høns, opnås der en betydelig mindskning af kannibalisme og at hønsene hakker på hinanden.

Hør mere om etagelyssystemet til dine æglæggere og opdræt, ved at ringe til Rune Nielsen på tlf.: 6049 9015.

Fakta om anvendelse af Dim-to-Red og Dim-to-Blue til etagesystem

  • Specialudvikling til ædglæggere og opdræt
  • Forøg og forlæng ægproduktionen
  • Undgå gulvæg
  • Få mindre aggressive høns
  • 0-100% dæmpbare LED-lys, der nedsætter strømforbruget

Log ind

RN SOLUTIONS