Presse og Blog

Lysstyring udnytter dagslyset og sparer på strømmen

Lysstyring udnytter dagslyset og sparer på strømmen

Ved at gå over til LED kan du spare 50-60 procent af elregningen – og suppleres der med RN Solutions lysstyring kan strømforbruget yderligere reduceres 50 procent.

Med LED-lyskilder og lysstyring fra RN Solutions kan du spare rigtig mange penge på strømmen, og det gælder specielt, hvis der er et stort naturligt lysindfald i stalden. Typisk vil omkostningerne til at holde lys over dyrene reduceres med 50-80 procent om året, afhængigt af den nuværende belysning.,

Besparelsen nås ved, at man med RN Solutions lysstyring kan tilpasse lyset til de faktiske forhold. Lysstyringen kan måle realtidslys, og det er en stor forskel fra, hvis man eksempelvis har haft en lyssensor på gavlen, der gør at lyset enten tænder eller slukker.

Automatisk lysstyring

Din store fordel er, at når først lysstyringen er installeret, så skal du ikke røre mere ved den – så kører den selv. Og du lægger faktisk ikke mærke til om lyset bliver slukket eller om det er tændt. Du kan selv via din telefon definere, at man på nogle givne punkter altid skal have 120 lux, og så vil lysstyringen hele tiden regulere lyset, uanset om der kommer lysindfald udefra. Kommer der pludselig en sky for solen, så vil den hele tiden regulere lyset, så der altid er eksempelvis 120 lux. Så stalden bruger kun præcis den mængde strøm, der skal til, for at holde et jævnt lysniveau til dine dyr.

Hver gang du går ind i en stald, og tænder lyset, så farer alle dyr normalt op, og det er dybt stressende for dem, for nu “sker der et eller andet.” Når dyrene har optimalt lys hele tiden, så bliver både din produktion og din reproduktion mere jævn.

En sommerdag med masser af sol betyder det ikke så meget, for så slukker lyset bare – men når der er meget mørkt i løbet af dagen, så kan det have stor betydning på produktiviteten. Ofte oplever vi, at enten er lyset tændt eller også er det slukket – og det betyder, at dyrene enten får for meget eller for lidt lys. Med lysstyring bliver lyset aldrig et stress-moment for dyrene, så udover at sænke elforbruget hæver du også dyrevelfærden i stalden.

Vælger du en lysløsning med lysstyring fra RN Solutions, så forprogrammerer vi anlægget med baggrund i staldens indretning, så lyset tilpasses individuelt til de enkelte afdelinger. Vores produkter bliver lavet til den enkelte stald med en grundig vejledning til, hvordan lys og lysstyring skal monteres i stalden. Og når de enkelte komponenter er sat op, så skal man som bruger i princippet bare scanne en QR-kode med sin telefon for at sætte gang i den smarte belysning.

Tre gode grunde til at vælge lyskilder fra RN Solutions i den lysåbne stald:

1) 5 – 10 års garanti
2) 50.000 eller 100.000 timers levetid
3) Alt udstyr er vandtæt og har special-coating mod ammoniak

Log ind

RN SOLUTIONS