Presse og Blog

LED og lysstyring giver store besparelser med tårnhøje elpriser

LED og lysstyring giver store besparelser med tårnhøje elpriser

Ved at gå over til LED med lysstyring kan du spare 70-80 procent af strømforbruget

-Ved at udskifte konventionelle lyskilder med holdbare LED-løsninger fra RN Solutions vil du opnå en væsentlig reduktion af energiforbruget. Hvis man derudover vælger at tilkoble en lysstyring fra NewRoniX, så kan man yderligere reducere strømforbruget med 50 til 80 procent, forklarer Anna Charlotta Lindström Nielsen, salgs- og marketingdirektør i RN Solutions.

Og med elpriser på 3-4 kroner, der kan stige yderligere i løbet af den kommende vinter, er der store besparelser at hente, for kan man skrue et lysarmatur ned fra 22 Watt til 11 Watt, så kan det hurtigt ses på elmåleren.

Besparelsen nås ved, at man med RN Solutions lysstyring kan tilpasse lyset til de faktiske forhold, så dyrene altid opholder sig i den optimale belysning. Lysstyringen kan måle realtidslys, og det er en stor forskel fra, hvis man eksempelvis har haft en lyssensor på gavlen, der gør at lyset enten tænder eller slukker.

Din store fordel er, at når først lysstyringen er installeret, så skal du ikke røre mere ved den – så kører den selv. Og du lægger faktisk ikke mærke til om lyset bliver slukket eller om det er tændt. Du kan selv via din telefon definere, at man på nogle givne punkter altid skal have 120 lux, og så vil lysstyringen hele tiden regulere lyset, uanset om der kommer lysindfald udefra. Kommer der pludselig en sky for solen, så vil den hele tiden regulere lyset, så der altid er eksempelvis 120 lux. Så stalden bruger kun præcis den mængde strøm, der skal til, for at holde et jævnt lysniveau til dine dyr.

Vælger du en lysløsning med lysstyring fra RN Solutions, så forprogrammerer vi anlægget med baggrund i staldens indretning, så lyset tilpasses individuelt til de enkelte afdelinger. Vores produkter bliver lavet til den enkelte stald med en grundig vejledning til, hvordan lys og lysstyring skal monteres i stalden. Og når de enkelte komponenter er sat op, så skal man som bruger i princippet bare scanne en QR-kode med sin telefon for at sætte gang i den smarte belysning.

Tre gode grunde til at vælge lyskilder fra RN Solutions i den lysåbne stald:

5 – 10 års garanti

50.000 eller 100.000 timers levetid

Alt udstyr er vandtæt og har special-coating mod ammoniak

Log ind

RN SOLUTIONS