Presse og Blog

Farvet LED-lys fremmer kyllingernes vækst hos Rokkedahl

Farvet LED-lys fremmer kyllingernes vækst hos Rokkedahl

RN Solutions er distributører af fuldspektrum farvelys LED system fra Once by Signify, specielt tilpasset til at fremme vækst og dyrevelfærd i fjerkræbesætninger

Hos Rokkedahl Landbrug er farvelys-systemet monteret i otte stalde, og nu indgår lyset også i sortimentet hos Rokkedahl Energi.

Fuldspektrum farvelys har en dokumenteret positiv effekt på fjerkræ, da den intelligente belysning blandt andet reducerer stress, fremmer tilvæksten og øger dyrevelfærden. Hos RN Solutions ApS har man specialiseret sig i holdbare LED-løsninger til landbruget, der sparer på energien samtidig med at produktiviteten øges, når lyset vækker hønsenes ur-instinkter.

– Høns stammer oprindeligt fra Sydøstasien, hvor de søgte ly og skjul under junglens grønne blade. Derfor forbinder fjerkræ stadigvæk det grønne lys med tryghed. Med vores lys bringer man naturens egen dynamik ind i fjerkræstalden, fortæller Rune Nielsen, direktør i RN Solutions.

Kernen i det nye system er en lys-receptstyring og trådløs teknologi i lamperne, der gør det muligt at etablere fuldt dynamiske døgnrytmer, som er tilpasset til at følge kyllingens vækst. Et system, der kan kontrolleres enten trådløst via en App eller via staldcomputer.

Fuldspektrum farvelys monteret i kyllingestald hos Rokkedahl i det nordjyske.

Nem montage
Hos Rokkedahl Landbrug i Kølby mellem Løgstør og Nibe har man siden 1963 produceret fjerkræ i stor skala, og her er der stort fokus på dyrevelfærd og bæredygtighed i hele produktionen, og med de nyeste løsninger fra RN Solutions kan Jacob Poulsen, produktionschef for levende dyr ved Rokkedahl Landbrug, regulere lyset, så dyrene får så naturligt lys som muligt og så dyrene føler sig trygge.

– At vi kan regulere lyset, så at vi kan bevæge os inde hos dyrene, uden de rent faktisk bemærker det er helt fantastisk. Styring via APP er naturligvis også et kæmpe plus, forklarer Jacob Poulsen om det nye lyssystem, der banet vejen for et nyt samarbejde mellem RN Solutions og Rokkedahl Energi omkring opsætning af systemet Nature Dynamics Dome, der gør brug af Phillips special-lys til fjerkræproduktion: Once by Signify.

Hos Rokkedahl Energi så man hurtigt fordelene ved det særlige lys udviklet til slagte- og levekyllinger, og et lys som tåler desinfektion, højtryksrensning og den tærende udsættelse for støv og ammoniak.

– Teknisk er det nemt at montere og det kræver ikke nødvendigvis en elektriker at udskifte en lampe. De første erfaringer fra vores første projekt hos Rokkedahl Landbrug er positive, lyder det fra Jesper Toft Jensen, Teknisk chef og medindehaver af Rokkedahl Energi.

Log ind

RN SOLUTIONS