Presse og Blog

Der skal smart teknologi ind i staldene, for et mere effektivt landbrug

Der skal smart teknologi ind i staldene, for et mere effektivt landbrug

Opnå store strømbesparelser med automatisk tilpasning af belysningen

Lysstyringen fra NewroniX høster dagslyset, for når en sensor inde i stalden registrerer ændringer i lysindfaldet, tilpasses LED-belysningen med det samme, så der altid er de ønskede lux på dyrene.

I åbne stalde giver brugen af Newronix allerede store strømbesparelser, men holdet bag samarbejdet, der består af Rune Qvist Nielsen, Per Hartmann Christensen og Erik Midtgaard, har store ambitioner. Hos Newronix forsker man nemlig også i at give dyrene D-vitaming via den smarte UVB belysning, i samarbejde med DTU og med opbakning fra Innovationsfonden.

For CEO i RN Solutions og medejer af NewroniX, Rune Qvist Nielsen, der selv er tidligere landmand, er udviklingen af smart lysteknologi til staldene hans bidrag til at gøre landbrugsproduktionen mere bæredygtig ved at spare på strømmen og styrke dyrevelfærden.

-Vi har lavet en lysstyring, der er mere intelligent end andre styringer. Vi har blandt andet fået penge af Innovationsfonden, til at udvikle teknikken. Men det er ikke bare de energibesparende fordele, der gør Newronix interessant, for hele systemet kan let styres via en smartphone, siger Rune Qvist Nielsen om produktet.

Og det er vigtigt for Rune Qvist Nielsen, at brugervenligheden er i top, så teknikken kan være med til at gøre arbejdsdagen lettere for landmanden.

-Du styrer systemet via din telefon. Du scanner bare en QR-kode, og så kan du styre anlægget ud fra det. Den autokalibrer også, så du skal ikke indstille noget noget selv, og det er en kæmpe fordel, så der skal ikke bruges lang tid på at indstille det, forklarer Rune Qvist Nielsen.

NewroniX kan leveres som plug-and-play løsning – læs mere på https://newronix.com/

Log ind

RN SOLUTIONS