Presse og Blog

Bring naturens egen lysdynamik ind i fjerkræhuset

Bring naturens egen lysdynamik ind i fjerkræhuset

Gå en lys fremtid i møde med bedre dyrevelfærd og indtjening, maksimal frihed og fleksibilitet samt en holdbar kvalitetsbelysning

Sammen med Junglite Green, er det forskningsbaserede lyssystem Nature Dynamics, fra Once by Signify, med til at forbedre og optimere produktionen, både på produktivitet og dyrevelfærd – og oveni købet med mulighed for 3 % højere slagtevægt.

Kernen i systemet er receptstyringen og den trådløse teknologi i lamperne, der efterligner solens lys og døgnrytme, og som følger kyllingernes vækst. Lyset medfører, at kyllingerne bliver mere afslappede og mindre stressede, og ser endda bedre ud, da deres øjne bedre opfatter det grønne lys fra Junglite Green som får dem til at føle sig trygge. Der er også mulighed for at indstille blåt lys, som gør det muligt at bevæge sig frit i stalden uden at stresse dyrene, hvilket er optimalt f.eks. i forbindelse med indfangning.

Lyset er specialudviklet til fjerkræ, og IP66 certificeret der betyder, at lysene tåler vask, desinfektion, støv og ammoniak. Dertil medfølger 5 års garanti. LED -lamperne har et lavt elforbrug, kun 12W, og muligheden for at blive dæmpet til 0% i lysstyrke, som medfører en yderligere strømbesparelse, der er yderst betydningsfuld – specielt i en energikrise.

Automatisk app-baseret lyssystem
For at komme bedst muligt i gang, laves første opsætning af det automatiske lyssystem i samarbejde med installatøren. Lamperne styres trådløst via din staldcomputer eller mobile enhed, og du vil efter den første opsætning have fuldkommen kontrol over, hvordan lyssystemet skal opføre sig i løbet af dagen.

Hvert trin i kyllingers udvikling er optimeret mht. dagslængde, intensitet og lysfarve gennem en lysrecept, som kan downloades. Dermed slipper du helt for at gætte, hvordan det meste optimale vækstlys er sammensat.

Løbende bliver lyssystemet opgraderet til det nyeste software, og du vil i 2023 have mulighed for at udbygge med nye produkter, såsom temperaturføler og fugtighedsføler. På sigt skal dette medføre, at du ved hjælp af kunstig intelligens, kan anvende det målte data, til yderligere automatisering og optimering af alle målbare forhold og processer omkring kyllingerne.

Tre gode grunde, til at vælge Nature Dynamics

Få 3% højere slagtevægt, reduceret foderforbrug og mere afslappede kyllinger

Automatiseret lys med mulighed for at blive dæmpet til 0% lysstyrke

Lamperne har optimal spredning, 5 års garanti og tåler vask, desinfektion, støv og ammoniak

Log ind

RN SOLUTIONS